Lies Vereecke

Lies Vereecke

Lies Vereecke, 42 jaar, samen met 1 man en vier kinderen vorm ik een fijn samengesteld gezin. Ik ben coördinator van Welzijnsschakels, een vzw die samen met 4000 vrijwilligers de strijd aangaat tegen kansarmoede.

Welke engagementen neem jij op in Dilbeek?
Als schepen van Welzijn, integratie, jeugd en OCMW voorzitter behartig ik de sociale en welzijnsthema’s, gaande van kinderopvang, tot creatieve jongerenvakantie, tot rusthuizen, dienstverlening naar ouderen en naar de meest kwetsbaren toe. Ik volg als bestuurder ook de Welzijnskoepel, SVK De Woonkoepel, RvB ’t Bijgaardje, PWA, Centrum algemeen welzijnswerk (CAW) en De Poel op. Verder zit ik als moeder in de ouderraad van Sint-Alenaschool, in het Dilbeeks 11.11.11 comité en de lokale wijkwerking.Wat vind je het mooiste plekje in Dilbeek?
Op dit moment ons nieuwe huis dat we net aankochten op een boogscheut van het centrum van Dilbeek! Maar ik hou ook heel veel van het ‘patattenveld’, omdat vele mensen elkaar hier ontmoeten op heel verschillende activiteiten. Het is het kloppende hart van de gemeente.Wat maakt je ongelukkig in Dilbeek?
De huidige tendens om alles teveel in reglementen en in een keurslijf te steken. Geef mensen zelf de verantwoordelijkheid over initiatieven en activiteiten en vertrouw hen en in 95% van de gevallen zal dat heel erg goed lopen. We gaan in Dilbeek, net zoals op zoveel andere plaatsen, nog te weinig uit van vertrouwen in elkaar!

Wat is je favoriete boek?
Ik geef je de zon van Jandy Nelson

Wie mag er aanschuiven aan je droomdiner?
Mijn vrienden. Ik heb namelijk vaak te weinig tijd voor hen, dus als ik een diner organiseer zullen zij hier zeker bij zijn!

Hoe wil je herinnerd worden?
Als een betrokken, geëngageerde madam met veel gezond verstand waarvan men weet wat ze aan me hebben en als eerlijke politieker.

Welke eigenschap stoort je het meest bij anderen?
Dat vele mensen, vooral in de politiek, (beleids)beslissingen nemen zonder een goeie kennis van zaken.

Noem één ding dat de kwaliteit van je leven zou verbeteren?
Mochten er in de winkel wat pakjes ‘extra daguren’ te koop zijn, zou ik in die winkel vaste klant zijn 😉

 Reindert De Schryver

Reindert De Schryver

Ik ben Reindert De Schrijver, 41 jaar. Ik werk voor vzw ‘de Rand’, daar ben ik centrumverantwoordelijke van GC de Boesdaalhoeve en coördineer ik het gordelfestival.

Welke engagementen neem jij op in Dilbeek?
Ik zit in de Raad van Bestuur en commissie cultuur van Westrand, in de Dilbeekse mobiliteitsraad en in de gecoro. Hier en daar neem ik deel aan ad hoc-werkgroepen en in de zomer ga ik koken op bivak bij Chiro Schepdaal.Wat vind je het mooiste plekje in Dilbeek?
Aan het gebouw zelf moet dringend iets gebeuren, maar van boven op brouwerij Eylenbosch is het uitzicht behoorlijk impressionant.Wat maakt je ongelukkig in Dilbeek?
De kerktorenmentaliteit en dat er, voor een gemeente van 42.000 inwoners, op veel vlakken toch nog zo ‘dorps’ gedacht wordt.

Wat is je favoriete boek/film/serie?
Boek: Fuck de zijlijn van Kristof Calvo en Het kleine verzet van Tine Hens.
Film: The Shawshank Redemption.
Serie: Borgen.

Wat houdt je wakker ’s nachts?
Dat er maatschappelijk eigenlijk maar 1 groot probleem is, de klimaatopwarming, en dat we die met zijn allen volledig aan ’t negeren zijn.

Wie mag er aanschuiven aan je droomdiner?
Idolatrie is niet aan mij besteed, maar Karel De Gucht, Angela Merkel en Obama lijkt me wel een interessante combinatie. En Danira Boukhriss 😉 En als de mannen van AC/DC dan ook nog binnenvallen voor wat achtergrondmuziek, lijkt me dat wel een fijne avond te kunnen worden.

Hoe wil je herinnerd worden?
Als iemand die (binnen Dilbeek) een heel klein steentje verlegd heeft. En zijn tijd niet teveel ‘verdasjterd’ heeft.

 Janien de Pauw

Janien de Pauw

Janien De Pauw, 56 jaar, getrouwd met Philip Claus en mama van Michiel, Karla en Eva.

Ik werk als directeur buitengewoon onderwijs in Ninove.

Welke engagementen neem jij op in Dilbeek?
Bibraad/RIS/oudleiding Chiro Itterbeek/RepaircaféWat vind je het mooiste plekje in Dilbeek?
Ijsbos-bosjeWat maakt je ongelukkig in Dilbeek?
Het tekort aan fietspaden.

Wat houdt je wakker ’s nachts?
De vliegtuigen…

Hoe kom je tot rust?
Ik loop, fitness en beoefen Tai-Chi

Welke eigenschap stoort je het meest aan anderen?
Het ego-trippen…

Wat is het gekste dat je ooit gedaan hebt?
Naar de top van de Kilimanjaro!

 Yann Robbe

Yann Robbe

Ik ben Yann Robbe, 52 jaar , getrouwd met Co en vader van Dries, Fien en Stijn.

Ik werk als leidinggevende voor een grote Duitse multinational.

Welke engagementen neem jij op in Dilbeek?
Ik ben actief in de Kaudenaardewijk waar ik me als voorzitter van de Raad van Strate met een aantal vrijwilligers inzet voor de verkeersveiligheid in de wijk, maar evenzeer organiseren we eet- en andere feesten om de wijkbewoners samen te brengen. Daarnaast zit ik ook de Dilbeekse Mobiliteitsraad voor.Wat vind je het mooiste plekje in Dilbeek?
Het Gemeentehuis is een pareltje, vooral als de zon aan het dalen is en een extra warme gloed op de bakstenen schijnt.Wat maakt je ongelukkig in Dilbeek?
Dat politiek nog te vaak bedreven wordt uit eigenbelang in plaats van in dienst te staan voor alle bewoners. Gelukkig denken we er bij DNA! anders over.

Wat is je favoriete boek/film/serie?
Boek: Het Safieren Boek van Gilbert Sinoue, over de overeenkomsten tussen de godsdiensten, gesitueerd in de periode van de Spaanse inquisitie, heb ik 15 jaar gelezen toen er over de islam en andere godsdiensten nog niet zo veel geschreven werd. Het enigste boek dat ik ooit herlas.

Film: Moulin Rouge, fantastische soundtrack, prettig gestoord.

Serie: Game of Thrones, even wegdromen in een fantasywereld met draken, zaalig.

Wat houdt je wakker ’s nachts?
Dat de taal op zich politiek gebruikt wordt om gemeenschappen uit elkaar te drijven, daar waar het een middel zou moeten zijn om tot elkaar te komen en dat we riskeren af te glijden naar een slaapgemeente en hoe we dit kunnen tegen gaan.

Wie mag er aanschuiven aan je droomdiner?
Liefst al mijn familie en vrienden, want die maken een diner voor mij zo speciaal. Maar natuurlijk mogen Halle Berry, Dave Gahan (zanger van Depeche Mode) en Jacques Brel mee aanschuiven :-).

Hoe kom je tot rust?
Als ik aan het werken ben aan mijn 47 jaar oude Volvo Amazon, in overall, met vuile handen. Als ik voor een mooi kunstwerk sta, in het bijzonder moderne schilderijen of beeldhouwwerken uit de vorige eeuw.

Bart Rogiers

Bart Rogiers

Ik ben Bart Rogiers, 44 jaar en ik woon in Itterbeek. Thuis zijn we met 5: mijn partner en 3 kinderen.

Ik ben deeltijds aan het werk voor Voedselteams VZW en deeltijds voor Pajopower VZW.

Welke engagementen neem jij op in Dilbeek?
Voedselteam Dilbeek opgestart, jaarlijks straatfeest in Itterbeek in gang gezet, in het buurtcomité Itterbeek Dorp met als doel de herinrichting van het centrum te starten ahv burger overleg. Proberen het concept van De Maakhangaar mee op poten te zetten. Jaarlijkse hulp bij het Vijverfestival.Wat vind je het mooiste plekje in Dilbeek?
Als fervente wandelaar kom ik veel mooie plekjes tegen. Onbekend is onbemind want we hebben in Dilbeek echt wel fantastisch mooie natuur. De combinatie van het skatepark en petanquehal vind ik ook wel zalig om te vertoeven. En binnenstappen in het betonnen gebouw van De Westrand brengt me telkens weer tot rust :-).Wat maakt je ongelukkig in Dilbeek?
De Ninoofsesteenweg dwars door Dilbeek is een gedrocht, koning auto die overal voorrang krijgt, de erbarmelijke staat van de wegen, gebrek aan fietspaden. De amateuristische politieke aanpak van sommige partijen, wetende dat Dilbeek na Leuven het grootst aantal inwoners heeft in Vlaams-Brabant. Om van te janken …

Wat is je favoriete boek/film/serie?
Voor mij de moeilijkste vraag van allemaal 🙂

Zoveel! Maar beste boek van de laatste jaren: Gratis geld voor Iedereen. In tegenstelling tot wat de titel beweert, gaat het over veel meer dan alleen het basisinkomen, maar over een andere visie op leven en werken. Moest ik kunnen, ik bied dit boek gratis aan aan alle Dilbekenaren :-).

Op tweede plaats: Het klein verzet van Tine Hens

Ook: Refuse to Choose van Barbara Sher, één groot pleidooi om alles te doen wat je graag doet en niet (onder druk van de arbeidsmarkt) te specialiseren in 1 ding.

Digital Transformation van Jo Caudron & Dado Van Peteghem

Ik was een schaap van Jef Staes

The Third Industrial Revolution van Jeremy Rifkin

Film: Inception, Demain, Cowspiracy, …

Serie: Narcos, The Crown, House of Cards

Wat houdt je wakker ’s nachts?
Niet veel, goede slaper :-). Maar waar ik meest over pieker is het gebrek aan besef van urgentie bij de mensen en overheid dat het voor ons klimaat ondertussen al kwart over 12 is.

Wie mag er aanschuiven aan je droomdiner?
Jeroen Meus, en die mag koken ook, Pascale Naessens, zonder Paul dan :-). Obama, Rick Gervais,,Peter Hinssen, Jeremy Rifkin, Barbara Sher en zoveel anderen, de tafel zou veel te klein zijn …

Hoe wil je herinnerd worden?
Bij de mensen die me nauw aan het hart liggen als iemand bij wie je altijd terecht kan voor een serieuze babbel, iemand die luistert. En misschien wel als iemand die iets heeft kunnen betekenen in zijn of haar leven. Voor de rest, I don’t care.

Ellen De Boeck

Ellen De Boeck

Ik ben Ellen De Boeck, 32 jaar, en woon samen met mijn vrouw en onze 2 dochters sinds 2015 in Dilbeek.

Ik werk bij De Ambrassade, een organisatie in de jeugdsector die kinderen en jongeren sterker wil maken op vele verschillende manieren.

Welke engagementen neem jij op in Dilbeek?
Gezien de korte tijd die ik hier woon, nog geen waslijst aan engagementen. Mijn engagement bij DNA! is voorlopig het belangrijkste, maar daar zal de komende jaren wel verandering in komen.Wat vind je het mooiste plekje in Dilbeek?
De Wolfsputten in putteke winter, met nog wat sneeuw en veel sporen van sleeënde en spelende kinderen.Wat maakt je ongelukkig in Dilbeek?
De verschrikkelijk slechte staat van de wegen, het gebrek aan goeie fietspaden, de Ninoofsesteenweg en het gebrek aan een treinstation met snelle en rechtstreekse verbindingen met Brussel en Gent.

Wat is je favoriete boek/film/serie?
Boek: Dat zijn er veel te veel om op te sommen, maar voor de Harry Potter boeken deed ik wellicht al de zotste dingen.
Film: Moulin Rouge
Serie: The West Wing, een must voor elke liefhebber van politiek

Wat houdt je wakker ’s nachts?
Dat mensen zonder enige kennis van zaken toch verkozen kunnen blijven worden… en vooral hoe we dat dan zouden kunnen voorkomen.

Wie mag er aanschuiven aan je droomdiner?
Mijn familie en vrienden, aangevuld met Imke Courtois, JK Rowling, Alt-J, Stijn Oosterlynck, en iedereen die zinnige dingen zegt met een vleugje humor erbij.

Hoe wil je herinnerd worden?
Als iemand die je kan vertrouwen, met wie het plezant samen zijn is en die steeds het beste van zichzelf geeft.

Walter Killens

Walter Killens

Ann Audenaert

Ann Audenaert

Anjes Goris

Anjes Goris

Martine Pitteljon

Advertenties